ga verder naar de inhoud
- LAZARUS -

Pieter Genard is sinds 1998 gediplomeerd als Meester in de Dramatische Kunst. Na meerdere jaren ervaring als acteur bij verschillende huizen zoals KVS, Antigone, hetpaleis, Action Malaise, Braakland/ZheBilding (nu Het nieuwstedelijk) werd hij steeds meer aangetrokken tot het makerschap. Voor het realiseren van zijn eerste romanbewerking (Aantekeningen uit het ondergrondse van Dostojevski) zocht hij aansluiting bij De Onderneming. Na de ontbinding van dat gezelschap werd hij stichtend lid van LAZARUS waar hij meewerkte aan het merendeel van de producties als maker en als speler. Bij Braakland/ZheBilding trad hij meermaals aan als acteur en schreef er de jeugdvoorstelling Vandenhond. Met Jawoord (naar Scènes uit een huwelijksleven van I. Bergman) werd de eerste verbinding gelegd tussen LAZARUS en ARSENAAL als coproducenten. Vervolgens werd hij een sturende kracht achter de fusie tussen het collectief en het huis. Met De wereld redden maakte hij een muziektheatervoorstelling samen met zijn broer Johannes Genard.

Hij speelde gastrollen in talloze Vlaamse TV-reeksen, hoofdrollen in de films Kassablanka van Guy Lee Thys en Ivan Boeckmans en Dagen zonder lief van Felix van Groeningen en hij was te zien in de Frans-Britse coproductie War of the Worlds van Canal + en Fox International.

In het seizoen 2021-2022 maakte Pieter samen met de LAZARi opnieuw een bewerking van een klassieker van Dostojevski, Misdaad en Straf, waarmee ze twee seizoenen uitgebreid door Vlaanderen reisden. In het seizoen 2022-2023 speelde Pieter de schrijver Limonov, in Een of andere Rus (ARSENAAL en Het Kwartier/Freek Mariën), waarvan ook een lange tournee volgde.

In het seizoen 2023-2024 maakt Pieter Genard met de voltallige LAZARUS-ploeg, enkele gastactrices en filmmaker Robbin Rooze BLOED en zal hij ook bij de satirische actualiteitenshow Orde van de Dag opnieuw mee op de scène staan. 

BLOED

BLOED is theater en film tegelijk over bloed dat kruipt waar het niet gaan kan, de fata morgana van het vrije Westen, het verlangen naar de eeuwige jeugd en hoe we toch steeds weer door de tijd zullen worden ingehaald. 

Van en met LAZARUS, Sofie Decleir, Suzanne Ceulemans, Nicole Kecic en filmmaker Robbin Rooze

lees meer

ORDE VAN DE DAG

Een satirische actualiteitenshow, op één dag gemaakt.

Ter plekke geschreven teksten en muziek, soms nog tijdens de voorstelling zelf, gespeeld met het blad in de hand. Een poging om orde te brengen in het nieuws van de dag mét de garantie op volslagen wanorde, maar steeds ook de magie van het moment.

lees meer