ga verder naar de inhoud

ORDE VAN DE DAG

LAZARUS, HET NUT & GASTEN

- OPNIEUW - 

van en met LAZARUS (Koen De Graeve, Pieter Genard, Günther Lesage, Ryszard Turbiasz en Joris Van den Brande) - het NUT (Greg Nottrot, Jibbe Willems, Marcel Osterop, Michiel Lieuwma en Frank Siera) - Stoffel Verlackt en gasten

Een satirische actualiteitenshow, op één dag gemaakt.

In 2016 lanceerden LAZARUS, het NUT en enkele gasten in theater arsenaal Orde van de Dag exclusief in Vlaanderen. Een satirische actualiteitenshow, op één dag gemaakt. Ondertussen staan voor Orde van de Dag al 8 seizoenen en 20 Vlaamse edities op de teller! Zelfs na 20 keer gaan de tickets nog steeds snel de deur uit, wacht dus niet te lang met reserveren.

Ter plekke geschreven teksten en muziek, soms nog tijdens de voorstelling zelf, gespeeld met het blad in de hand, dat is de essentie van dit theateravontuur. Een poging om orde te brengen in het nieuws van de dag mét de garantie op volslagen wanorde, maar steeds ook de magie van het moment.

Het succesvolle format ontsproot in 2011 aan het brein van enkele maatschappijkritische Utrechtse theatermakers (het NUT) die ook vol overgave bijdragen aan de edities in Mechelen. 
 

Welke schrijvers, spelers en muzikanten LAZARUS en het NUT uitnodigen ontdek je via onze site, nieuwsbrief en sociale media.

'Het is een hele leuke manier van werken. 
Iedereen zegt altijd overal ja op, 
want om nee te zeggen is er geen tijd.'

- Günther Lesage, LAZARUS -
theater arsenaal di 17 dec + di 1 april om 20u15 Pay What You Can € 7 - 12 - 16 - *18* - 20 - 24 UiTPAS Mechelen met kansentarief € 3,5
duur +- 120 min taal Nederlands taaliconen ***

theater arsenaal

di 17.12.24 | 20:15
theater arsenaal

di 01.04.25 | 20:15
theater arsenaal

za 23.09.23 | 20:15
theater arsenaal

di 26.03.24 | 20:15
theater arsenaal

in de pers

‘Niet twijfelen. Stop nu met twijfelen!’ - reportage Mark Coenen, De Morgen

Toekijken hoe in één krappe dag een hele voorstelling gemaakt én gespeeld wordt

Orde van de Dag op TAZ#19 - reportage stippypictures.com

'Een daverende staande ovatie was de appreciatie van het publiek voor dit apart stukje toneel.'