ga verder naar de inhoud

ORDE VAN DE DAG

LAZARUS, HET NUT EN GASTEN
van en met LAZARUS (Koen De Graeve, Pieter Genard, Günther Lesage, Ryszard Turbiasz en Joris Van den Brande) - het NUT (Greg Nottrot, Jibbe Willems, Marcel Osterop, Michiel Lieuwma en Frank Siera) - Stoffel Verlackt en gasten

Een satirische actualiteitenshow, op één dag gemaakt.

In 2016 lanceerden LAZARUS, het NUT en enkele gasten in theater arsenaal Orde van de Dag exclusief in Vlaanderen. Een satirische actualiteitenshow, op één dag gemaakt. Ondertussen is Orde van de Dag, wegens groot succes, al aan zijn 8ste seizoen toe! En dit seizoen staat ook de 20ste (!) editie op de affiche.

Het succesvolle format ontsproot in 2011 aan het brein van enkele maatschappijkritische Utrechtse theatermakers die ook vol overgave bijdroegen aan alle edities in Mechelen.

Ter plekke geschreven teksten en muziek, soms nog tijdens de voorstelling zelf, gespeeld met het blad in de hand, dat is de essentie van dit theateravontuur. Een poging om orde te brengen in het nieuws van de dag mét de garantie op volslagen wanorde, maar steeds ook de magie van het moment.

Schrijvers, spelers en muzikanten creëren een avond ter plekke. Je ziet hen zwoegen, zweten, uit hun rol vallen en er weer in duiken. Jouw aanmoedigingen en ideeën zijn welkom.

Gasten op dinsdag 26 maart: actrices Lena Majri en Zita Windey, schrijfster Lieke Oolders en muzikanten Stoffel Verlackt (drum, gitaar, zang), Jon Birdsong (trompet) en Bram Weijters (piano). 

'Het is een hele leuke manier van werken. 
Iedereen zegt altijd overal ja op, 
want om nee te zeggen is er geen tijd.'

- Günther Lesage, LAZARUS -
theater arsenaal za 23 sept + di 26 maart om 20u15 Pay What You Can € 7 - 12 - 16 - *18* - 20 - 24 UiTPAS Mechelen met kansentarief € 3,5
duur +- 120 min

theater arsenaal

za 23.09.23 | 20:15
theater arsenaal

di 26.03.24 | 20:15
theater arsenaal

in de pers

‘Niet twijfelen. Stop nu met twijfelen!’ - reportage Mark Coenen, De Morgen

Toekijken hoe in één krappe dag een hele voorstelling gemaakt én gespeeld wordt

Orde van de Dag op TAZ#19 - reportage stippypictures.com

'Een daverende staande ovatie was de appreciatie van het publiek voor dit apart stukje toneel.'