ga verder naar de inhoud

scholen

Dank je wel om je leerlingen de weg naar het theater te tonen. Een goede voorstelling prikkelt meer dan één zintuig, ze roept pure emoties op, zet jongeren aan het denken en/of brengt hen in beweging.

Bij Cultuurcentrum Mechelen, DE MAAN en theater arsenaal doen we er alles aan om de beleving van je leerlingen op en top te maken, zowel bij een schoolvoorstelling tijdens de lesuren als bij een vrije avondvoorstelling.

seizoen 23-24

Snuister door het aanbod en bekijk welke voorstellingen het beste aansluiten bij de leefwereld en interesses van je leerlingen. Of laat je leerlingen zelf beslissen. Wil je graag meer informatie om een keuze te kunnen maken? Onze deur staat open en onze koffie is lekker! Of we komen langs bij jou op school.

  • Je voorkeur doorgeven kan vanaf 7 juni (9u) tot 15 augustus.
  • Hierna gaan wij aan het puzzelen.
  • Ten laatste 1 september weet je welke voorstelling voor jullie uit de bus komt.

Een theaterervaring bij jongeren staat of valt vaak met een goede voorbereiding. Voorzie dus voldoende tijd en ruimte om de voorstelling voor te bereiden én na te bespreken. We beseffen dat elke klas een andere aanpak vraagt, daarom bieden we enkele extra’s die jullie hierbij kunnen helpen.

Heb je zelf een idee of voorstel? Vragen staat vrij!

 

De voorbije jaren bouwden we onze jongerenwerking nog verder uit. Met aandacht voor jong/nieuw talent dat zich verder wil ontplooien, een aanbod dat jongeren nog meer aanspreekt en door een plek en sfeer te creëren waar jongeren zich thuisvoelen.

schoolvoorstellingen bij theater arsenaal

GELUKZOEKERS

Gewapend met microfoon en camera richtte Mokhallad Rasem zich tot de mensheid. Na de interviewperiode dook hij samen met actrice Charlotte Vandermeersch de repetitiestudio in. Samen gingen ze aan de slag met het materiaal en maakten hun ultieme theatervoorstelling over de kunst van het geluk.

lees meer

BLOED

BLOED is theater en film tegelijk over bloed dat kruipt waar het niet gaan kan, de fata morgana van het vrije Westen, het verlangen naar de eeuwige jeugd en hoe we toch steeds weer door de tijd zullen worden ingehaald. 

Van en met LAZARUS, Sofie Decleir, Suzanne Ceulemans, Nicole Kecic en filmmaker Robbin Rooze

lees meer

ALABAMA

In 1978 maakte Kris Leysen een reportage voor de openbare omroep over Birmingham, Alabama. Hij sprak er met jonge mensen over werk en studies, over de zoektocht naar the American Dream, en de kloof tussen arm en rijk. 

Vijfenveertig jaar later treedt Fien Leysen in de voetsporen van haar overleden vader. Samen met muzikant Steven De bruyn deelt ze het resultaat van haar zoektocht en videobeelden van toen en nu. 

lees meer

HAVOC

Haider Al Timimi neemt de kracht van stoorzenders onder de loep. 

Met een cast van b-boys en b-girls van topniveau onderzoekt hij via dans en muziek wat de disruptieve én constructieve kracht van chaos kan zijn. 

Op de tonen van ‘The Revolution Will Not Be Televised’ van protestdichter Gil Scott-Heron, gestuwd door woede en hoop.

lees meer