ga verder naar de inhoud

jongeren

De voorbije jaren bouwden we onze jongerenwerking nog verder uit. Met aandacht voor jong/nieuw talent dat zich verder wil ontplooien, een aanbod dat jongeren nog meer aanspreekt en door een plek en sfeer te creëren waar jongeren zich thuisvoelen.

AANBOD VOOR SCHOLEN

We breiden het aanbod van onze schoolvoorstellingen uit en gaan samen met jongeren op zoek naar de juiste programmatie.

Wat spreekt hen aan in inhoud en vorm, welk verhaal of thema sluit aan bij hun leefwereld?

lees meer

EN AVANT

Wanneer een jonge maker klaar is om een afgewerkte voorstelling voor het publiek te presenteren, dan kunnen ze eventueel doorstromen naar En Avant

Een ‘nieuwe makers carrousel’ waaraan zes Vlaamse theaterhuizen meewerken: theater arsenaal, Compagnie Cecilia, Antigone, Theater Malpertuis, Monty en Het nieuwstedelijk.

lees meer

café arsenaal

Een gezellige ontmoetingsplek waar optredens plaatsvinden en op tijd en stond gedanst wordt.

Vaste partner daarin is Mind Your Head

Aan de verdere invulling met humor, improvisatie, muziek, slam, clubavonden, dans e.a. wordt gewerkt. 

lees meer

OUTSIDE IN

Een work in progress festival waar jonge makers een eerste glimp van hun artistieke proces aan het publiek kunnen tonen. 

lees meer

HET VLOT

Met HET VLOT legden we in 2022-2023 een bijzonder traject af om jongeren tussen 14 en 18 jaar beter te leren kennen, via workshops en gesprekken in scholen en jongerenorganisaties

Het komende seizoen zetten we die koers verder en onderzoeken we samen met DE MAAN hoe we theater kunnen maken met en voor jongeren. To be continued…. 

lees meer

ON FIRE / SOCHA

Multigetalenteerde performers en makers werken in onverwachte combinaties samen aan nieuw perspectief, nieuwe vormtaal en nieuwe verhalen. SOCHA, theater arsenaal en KVS presenteren nog één dynamische avond, ON FIRE #7. Om daarna alle energie en aandacht op Burning City te focussen.

lees meer

Ben je jong en heb je een grote interesse in theater?

Laat het ons dan zeker weten. We houden je graag op de hoogte van alle initiatieven en projecten voor jongeren die we, het liefst samen met de jongeren, ontwikkelen.