ga verder naar de inhoud
- REGISSEUR / THEATERMAKER -

Carl von Winckelmann (Leuven, °1982) is regisseur en theatermaker

Hij studeerde podiumkunsten (RITS Brussel) en beeldende kunsten (KASK Gent).

Hij debuteerde in 2011 bij fABULEUS met Kasimir en Karoline en maakte er achtereenvolgens Othello en De Metsiers, telkens op basis van geheel eigen vertalingen en bewerkingen. In 2017-2018 maakte hij samen met Freek Mariën Het puin van Eden, waarmee ze genomineerd werden voor de Kaas & Kappesprijs 2018. Hiernaast werkt hij regelmatig als coach en eindregisseur voor diverse makers.

Hij zette tussen 2005-2015 diverse sociaal- en pedagogisch-artistieke projecten op. Hij is docent en sinds 2016 artistiek coördinator van de opleiding Drama van LUCA School of Arts, in Leuven.

In 2018 startte hij met een doctoraatsonderzoek in de kunsten waarin hij een post humanistisch perspectief een centrale plaats geeft in de theaterpraktijk. Hoe kan je theater maken vanuit gelijkwaardige relaties met het niet-menselijke, met het materiële? Bv. wat als decor niet langer decor is, maar een evenwaardige ‘speler’?

Het Kwartier en theater arsenaal

In het seizoen 2022-2023 werkte Carl von Winckelmann mee aan Een of andere Rus, over de schrijver Limonov, een productie van ARSENAAL en Het Kwartier. Samen met Freek Mariën en Joris Van den Brande maakte hij in datzelfde seizoen Freedom Club, dat op TAZ#22 in Oostende in première ging en in het seizoen 2023-2024 opnieuw door Vlaanderen toert. 

Het Kwartier is sinds 2023 gehuisvest in theater arsenaal

In de beleidsperiode 2023-2027 is Het Kwartier een belangrijke medespeler in onze artistieke werking.

FREEDOM CLUB

In Freedom Club is een man op zoek naar impact. Terwijl hij de wereld probeert te redden, speelt hij zijn gezin kwijt. Te midden van rollercoasters, golfbaden en andere natuurrampen stellen we de vraag: wat moet je doen om gehoord te worden?

Samen met acteur Joris Van den Brande maken regisseurs-auteurs Freek Mariën en Carl von Winckelmann van Het Kwartier een voorstelling over engagement en woede.

lees meer