ga verder naar de inhoud
- MAKER -

Aurelie Di Marino (°1986) studeerde in 2009 af aan de KU Leuven als literatuurwetenschapper en in 2013 aan de theaterregieafdeling van Ritcs School of Arts. Ze werkte in het verleden reeds samen met o.a. De Warme Winkel, Milo Rau, Manu Riche,... Van 2014 tot op heden werkt Aurelie met K.A.K. (Koekelbergse Alliantie van Knutselaars) aan artistieke bezettingen van leegstand en publieke of semipublieke ruimtes.

In haar State of the Youth op het TheaterFestival in 2016 hield Aurelie een pleidooi voor uitdagende samenwerkingen, mythes onttrekken aan het dagelijks leven en hun verhouding t.o.v. het verleden, de traditie, de geschiedenis inzichtelijk te maken, het populaire karakter van de ‘levende kunsten’…

Buiten het maken van en/of spelen in creaties, werkte Aurelie als gastdocent aan Ritcs School of Arts en coacht ze de Brusselse jongeren van TransfoCollect, waarbinnen diverse subculturen elkaar ontmoeten in het theater.

Ze maakte/regisseerde o.a. If There Weren't Any Blacks You'd Have to Invent Them (Kunstenwerkplaats Pianofabriek en d e t h e a t e r m a k e r) en Cerebriraptor (Theater Antigone).

In het seizoen 2019-2020 ensceneerde ze samen met Johan Dehollander, Aminata Demba, Gorges Ocloo, Jeroen Van der Ven en Dirk Van Dijck Race (ARSENAAL) van David Mamet. Daarnaast was ze te gast in Orde van de Dag

In de beleidsperiode 2023-2027 is Aurelie Di Marino een belangrijke medespeler in onze artistieke werking. In het seizoen 2023-2024 zit ze in de voorbereidende fase van een productie die ze samen met theater arsenaal en Antigone zal maken en die waarschijnlijk in 2024-2025 in première zal gaan.

Orde van de Dag - Pieter Genard, Aurélie Di Marino, Günther Lesage
Orde van de Dag - Aurélie Di Marino