ga verder naar de inhoud

U, nu! – een feestelijke en amusante voorstelling die je niet snel zal vergeten

Een unieke samenwerking tussen vijf Mechelse vrijetijdsgezelschappen die op zoek gaan naar hun verleden. Samen met Ruud Gielenstheater arsenaal, LAZARUS en Rick de Leeuw duiken ze in hun repertoire en brengen ze een bonte voorstelling van hun meest gekoesterde fragmenten.

voorstellingen // 10-19 mei

Elk weekend staan enkele Mechelse vrijetijdsgezelschappen centraal en presenteren zij een selectie van scènes uit hun rijkgevuld repertoire. 

 • vr 10 za 11 mei (20u15) + zo 12 mei (15u) 
  locatie: Theater De Moedertaal (Hoveniersstraat 54)
  centraal: Theater De Peoene, Toneelkring Ik Dien en Theater De Moedertaal
 • vr 17 za 18 mei (20u15) + zo 19 mei (15u) 
  locatie: Theater Korenmarkt (Korenmarkt 14)
  centraal: Voor Taal en Kunst en Theater Korenmarkt vzw
   

feestelijk slotweekend // 25-26 mei

Alle (korte) scènes die in de vorige 2 weekends al werden gepresenteerd, passeren opnieuw de revue. Van 15u tot +- 23u, met (korte) pauzes zodat je op elk moment kan inpikken.

 • za 25 + zo 26 mei (15u tot +- 23u) 
  theater arsenaal - ingang via de brug aan het Dijlepad (Kruidtuin)
  centraal: Theater De Peoene, Toneelkring Ik Dien, Theater De Moedertaal, Voor Taal en Kunst en Theater Korenmarkt vzw

Dat rijke theaterverleden komt ook tot leven naast de scène. Erfgoedcel Mechelen zorgt voor twee expo’s én een fotoreportage. Met veel materiaal, bijzondere objecten en getuigenissen van de Mechelse vrijetijdsgezelschappen en af en toe een knipoog naar de Rederijkers. In Het Predikheren ontdek je het theatererfgoed tussen de bibliotheekrekken. In De Garage geeft antropoloog en kunstenaar Juan Pablo Plazas een nieuwe invulling aan de verhalen die bewaard zitten in al die objecten. En in theater arsenaal zie je de magie achter de schermen in een prachtige fotoreportage van alle acteurs. Lees meer op mechelen.be/u-nu