ga verder naar de inhoud

theater arsenaal maakt zich klaar voor een wissel in de artistieke sturing

Ruud Gielens

Ruud Gielens volgt begin 2025 Willy Thomas op. 
Sarah Eisa blijft aan boord als co-artistieke sturing.

Sinds 2016 bepalen Willy Thomas en Sarah Eisa, samen met huisgezelschap LAZARUS, het artistieke beleid van theater arsenaal (tot voor kort ARSENAAL/LAZARUS). Willy Thomas zal deze opdracht nog tot eind 2024 vervullen, Ruud Gielens neemt het vanaf begin 2025 van hem over. Sarah Eisa blijft de andere helft van de artistieke sturing op zich nemen en LAZARUS blijft huisgezelschap. 

Ruud Gielens is de geschikte persoon voor de voortzetting en verfijning van het lopende artistieke verhaal. Omwille van zijn artistieke parcours, zijn expertise in grote en kleinere structuren, zijn persoonlijkheid en maatschappelijk engagement, zijn betrokkenheid naar jongeren toe, zijn inclusieve manier van werken en zijn band met de stad Mechelen.

In het verleden waren er in dit huis al diverse samenwerkingen met Ruud, zoals HAVEN 010, De zonder zon zon en het locatieproject JUST= in context van het stadsfestival OP.RECHT.MECHELEN. Dit seizoen coördineert en regisseert Ruud bij theater arsenaal U, nu! - een participatief project van/met Mechelse vrijetijdsgezelschappen, Rick de Leeuw, LAZARUS, Erfgoedcel Mechelen, het Predikheren e.a.

Hoewel Ruud Gielens deze functie officieel pas vanaf begin 2025 opneemt, wordt hij nu al actief betrokken in de plannen en voorbereidingen van de volgende jaren.