ga verder naar de inhoud
- ARTISTIEKE LEIDING -

Sarah Eisa studeerde Theaterwetenschappen in München, Dramatische kunsten (regie) aan het RITCS in Brussel en Wijsbegeerte en moraalwetenschappen aan de Vrije Universiteit in Brussel.

Ze werkte als actrice/performer onder meer samen met regisseurs Ruud Gielens, Johan Dehollander, Simon De Vos, Karl van Welden, Mokhallad Rasem en met Theater Zuidpool en Moussem Nomadisch Kunstencentrum. In 2008 begon ze met theatercollectief tochtvzw voorstellingen in eigen beheer te maken. In 2010 speelde ze in de voorstelling Irakese Geesten die voor het Theaterfestival geselecteerd werd, de KBC-prijs voor Jong Theater won en op talrijke podia en festivals in binnen- en buitenland te zien was. 

Bij detheatermaker schreef en ensceneerde ze haar eerste theatertekst Is het belangrijk?. In 2015 schreef en speelde ze de monoloog Tips & Tricks, een samenwerking met componist Joris Blanckaert. In 2017-2018 toerde ze opnieuw met deze voorstelling door Vlaanderen. In 2016 en 2017 was ze lid van de artistieke ploeg van Action Zoo Humain.

Ze was gastdocent aan het Lemmensinstituut in Leuven en is ook regelmatig gastdocent aan het RITCS in Brussel. 

Sinds 2016 werkt Sarah Eisa als inhoudelijk-artistiek medewerker en dramaturge bij ARSENAAL/LAZARUS (nu theater arsenaal). Ze ondersteunde ook mee het Mechelse stadsproject The Life of Mechelen en De Grond der Dingen. In het seizoen 2019-2020 maakte en speelde Sarah met Lucas De Man, Willy Thomas ea. het project In Search of Democracy 3.0 (Stichting Nieuwe Helden, ARSENAAL en Het Zuidelijk Toneel). Ze stond hiermee op de scène in Mechelen, op Theater Aan Zee, Oerol, en in andere Vlaamse, Nederlandse, Duitse en Franse steden. 

Sinds oktober 2021 staat theater arsenaal (eerder ARSENAAL/LAZARUS) onder de tweekoppige artistieke sturing van Willy Thomas en Sarah Eisa.