ga verder naar de inhoud
- SCHRIJVER / THEATERMAKER -

Freek Mariën (Gent, °1988) is schrijver en theatermaker

Hij studeerde Drama aan KASK Gent. Hij is artistiek leider bij Het Kwartier, voorheen De Nietjesfabriek. Daarmee maakt hij jeugd- en volwassenenvoorstellingen met focus op een straffe tekst, een stevige inhoudelijke basis en een niet-evidente vorm of thematiek. Hiernaast is hij gastdocent schrijven aan LUCA Drama. 

Freek won de internationale Kaas & Kappesprijs 2012, de Prijs voor de Letterkunde Oost-Vlaanderen 2014 en de Taalunie Toneelschrijfprijs (winnaar 2015, nominatie 2017 en 2019).

Het Kwartier en theater arsenaal

In het seizoen 2022-2023 regisseerde Freek Mariën zijn indrukwekkende tekst Een of andere Rus, over de schrijver Limonov, een productie van ARSENAAL en Het Kwartier. Samen met Carl von Winckelmann en Joris Van den Brande maakte hij in datzelfde seizoen Freedom Club, dat op TAZ#22 in Oostende in première ging en in het seizoen 2023-2024 opnieuw door Vlaanderen toert. 

Het Kwartier is sinds 2023 gehuisvest in theater arsenaal

In de beleidsperiode 2023-2027 is Het Kwartier een belangrijke medespeler in onze artistieke werking.

FREEDOM CLUB

In Freedom Club is een man op zoek naar impact. Terwijl hij de wereld probeert te redden, speelt hij zijn gezin kwijt. Te midden van rollercoasters, golfbaden en andere natuurrampen stellen we de vraag: wat moet je doen om gehoord te worden?

Samen met acteur Joris Van den Brande maken regisseurs-auteurs Freek Mariën en Carl von Winckelmann van Het Kwartier een voorstelling over engagement en woede.

lees meer