ga verder naar de inhoud

En Avant

- NIEUWE MAKERS CARROUSEL

Compagnie Cecilia, theater arsenaal, Het nieuwstedelijk, Antigone, Theater Malpertuis en Monty slaan de handen in elkaar voor een rondreizende theatercarrousel. Elk gezelschap of huis draagt tweejaarlijks een nieuwe maker of collectief naar voren. Samen zetten ze hun tenten op in Antwerpen, Gent, Hasselt, Mechelen, Kortrijk en Tielt.

Ontdek als eerste een nieuwe generatie theatermakers op jouw vertrouwde podium. Jullie blik is kritisch én warm: het beste publiek dat jonge makers zich kunnen voorstellen. Een win-win situatie. En Avant!

De voorbije jaren bouwden we onze jongerenwerking nog verder uit. Met aandacht voor jong/nieuw talent dat zich verder wil ontplooien, een aanbod dat jongeren nog meer aanspreekt en door een plek en sfeer te creëren waar jongeren zich thuisvoelen.

LA MONTAGNA È FINITA

De Brusselse/Italiaanse theatermaker Edoardo Ripani keert terug naar zijn geboortestreek. Aan de hand van een persoonlijke en lokale focus richt hij zich tot alle Europeanen, met een universeel verhaal van menselijke en sociale verschraling, tegenover de economische en bureaucratische winning machine.

lees meer

DODO

Met een kleurrijke cocktail van spoken word, slam poetry, rap en zang herschrijven Giovanni Baudonck en muzikant Jonas Van den Bossche de Mauritiaanse geschiedenis door de uitgestorven vogel, de 'dodo', opnieuw tot leven te wekken. Een indringende en visuele muziektheaterproductie.

lees meer

DE POETSMAN

Prince K. Appiah onderzoekt de band tussen vaders en zonen. De poetsman slaagt er niet in om zijn eigen leven net zo schoon te krijgen als de vloeren van de rechtbank waar hij werkt. Vaak voelt hij zich kwaad en alleen. Een ingrijpende ontmoeting tijdens het werk maakt iets wakker. Hij heeft iets recht te zetten.

lees meer

UNDER THE INFLUENCE

Colette Goossens, Stan Martens en Laurens Aneca gingen aan de slag met personages Mabel en Nick uit A Woman Under the Influence (Cassavetes). Centraal in hun creatieve proces stond de vraag hoe liefde en zorg kunnen worden verenigd in een relatie waarin een partner worstelt met ernstige emotionele en fysieke instabiliteit.

lees meer

THE POEM WITHOUT A HERO

Oxana Sankova maakt en speelt een autobiografische voorstelling over de invloed van de ideologie van de overheid op de gewone mens die in of buiten de staat leeft, met Rusland als voorbeeld. Ze vertelt over angst, schaamte, nationalisme en hoe deze het dagelijkse leven beïnvloeden.

lees meer