ga verder naar de inhoud

OOGSTFEEST

TUIN VAN ETEN

Tuin van Eten maakt deel uit van De Grond der Dingen en verzamelt ideeën rond voedsel en inclusie. 

Op zondag 11 juni tonen we je graag wat was, wat is en wat nog kan komen op ons Oogstfeest in het Tivolipark met als hoogtepunt de inhuldiging van de kunstwerken van Chloé Dierckx en Jelle Annie Michiels.

Samen bouwen aan een gedeelde toekomst op gedeelde grond’, dat is de filosofie van De Grond der Dingen; een verhaal tussen burgers, experten, beleidsmensen én kunstenaars!

Met de steun van Kunst in Opdracht en de stad Mechelen onderzochten we sinds begin 2021 of en hoe de noden van de buurt in en om het Tivolipark verenigbaar waren met de voorstellen van Tuin van Eten. Samen met de buurt, stadsdiensten, indieners, sympathisanten, kunstenaars, en onder begeleiding van Architecture Workroom Brussels, gingen we op verschillende manieren in dialoog.

We waren te gast in de jongerenwerking van J@M in Otterbeek, waar we de ‘publieke boksbal’ introduceerden. In het woonzorgcentrum Roosendaelveld om verbinding te zoeken via de moestuinen en in de wijken van Oud-Oefenplein en Tivolipark zelf met de ‘interculturele oventuin’. We keken over de muurtjes om te kunnen leren van gelijkaardige verhalen in Gent en Brussel…

OOGSTFEEST
ZO 11 JUNI, 14u-17u30
TIVOLIPARK MECHELEN

Op zondag 11 juni tonen we je graag wat was, wat is en wat nog kan komen.

Met als hoogtepunt de inhuldiging van de kunstwerken 'Sssst...de stilte spreekt' van Chloé Dierckx en 'h o m e' van Jelle Annie Michiels, met interventie door schepenen Patrick Princen en Björn Siffer. 

We hopen je te mogen ontmoeten…

PROGRAMMA

Samen met ons Oogstfeest organiseert Tivolipark Mechelen ook hun 'Dag van de landelijke ambachten'.

theater arsenaal

zo 11.06.23 | 14:00
Tivolipark Mechelen