ga verder naar de inhoud

MYH presents ECHOES OF ZOO + COMPRO ORO

- CAFÉ ARSENAAL - 

ECHOES OF ZOO

Jazzrock voor psych-heads, wereldgeluiden voor jazz-minds of de stomende soundtrack van een nachtelijke woestijnrave? Zeker, Echoes of Zoo versmelt invloeden van over de hele muzikale wereld tot talloze opwindende grooves.

Opvolger van hun veelgeprezen debuutalbum BREAKOUT (2021), het nieuwe album van het kwartet Speech of Species, dat op 12 mei 2023 via W.E.R.F. Records verscheen, verdiept hun toch al eclectische geluid nog eens verder.

Nog steeds boordevol sonic energy en een behoorlijke hoeveelheid punk- en dub-smaken, mengt Echoes of Zoo zich dit keer in een grote hoeveelheid (Midden-)Oosterse en Balkan-geluiden, microtonale gitaren, dierlijke communicatie omgezet in melodieën en een rist van nieuwe ritmische experimenten gebaseerd op Braziliaanse en West-Afrikaanse grooves.

  • Nathan Daems (Black Flower, Trance Plantations) saxophone
  • Bart Vervaeck (Compro Oro, The Tubs) - el. guitar
  • Lieven Van Pée (De Beren Gieren, John Ghost) - el. bass 
  • Falk Schrauwen (Compro Oro, Sylvie Kreusch) - drums
Compro Oro

COMPRO ORO

Het Gentse Compro Oro bracht z’n eerste album Transatlantic uit in 2015 via W.E.R.F. Records, als een ode aan jazz vibraphonist Cal Tjader (icoon uit de 1950’s Latin jazz). Deze plaat kreeg lovende kritieken en werd geprezen als een soort benevelde mix van Buena Vista Social Club en guitarist Marc Ribot’ Cubanos Postizos. Ook hun liveshows bleken meteen een waar festijn voor the hips, the ear and the soul.

In 2017 was er Bombarda, een gebalde, broeierige EP met roots in het muzikale Cuba: diverse etnische ritmes en melodieën worden er via uitgekiende jams gretig geëxploreerd.

Suburban Exotica liet in 2019 de palmbomen en cocktails van Havana alweer achter zich en ging het zoeken in de sferen van LSD-trips in groezelige kelders van West-Afrikaanse steden. Het was hun de eerste release op Sdban Records en werd alweer lovend onthaald in- binnen en buitenland. Dankzij conceptalbum Simurg, waarop BaBa ZuLa-oprichter Murat Ertel en zijn vrouw Esma een centrale rol innemen, kreeg de band in 2020 ook voet aan de grond in Turkije.

Hun laatste album Buy The Dip verscheen op 2 september 2022 via Sdban Records. 

  • Wim Segers - vibrafoon, marimba, synths, vocals, composities
  • Bart Vervaeck - gitaar, lap- en pedalsteel
  • Matthias Debusschere - el. bas
  • Falk Schrauwen - percussie
  • Frederik Van den Berghe - drums
do 7 dec café arsenaal deuren 20u concert +- 21u tickets vvk € 10 (-25 jaar) / € 12 tickets kassa € 15 UiTPAS Mechelen met kansentarief € 2,50

theater arsenaal

do 07.12.23 | 21:00
café arsenaal + Kleine Zaal