ga verder naar de inhoud

MALINCONICO

PAR HASARD

- TE GAST -

performance Dounia Mahammed, Zindzi Tillot Owusu, Milan Vandierendonck, Mira Bryssinck en Laryssa Kim (muziek)

In Malinconico zoeken vijf spelers naar hoe hun eigen melancholie een plek kan krijgen op scène, en hoe die ook daarbuiten een plaats mag hebben. Het gevoel wordt opgezocht, onderzocht en verbeeld. Via een collectieve ervaring, die ontstond uit een horizontaal werkproces, wordt iets intiems ook naar buiten toe gedeeld, in de hoop dat het ook daar mag bestaan.

Malinconico is een wiegelied. Een magische droom. Een ritueel om de vele stemm(ing)en en gedaanten van melancholie op te roepen. Een gedeelde veilige ruimte om haar universele neerslachtigheid te ervaren, nooit om haar te definiëren, maar om te reflecteren en met haar te rusten. Om de uitgestrekte gebieden te verkennen tussen wat was en wat had kunnen zijn.

Malinconico is een voorstel voor het collectief verzorgen en dragen van de vele manieren waarop melancholie zich kenbaar maakt. 

Een moment om te ontsnappen aan het productieve, rationele, het rigide. Om in een zee van verlangen te duiken, onder een zwaar deken van licht verdriet. En diep vanbinnen misschien verborgen deuren te ontsluiten.

Malinconico nodigt melancholie zelf uit om in het (maan)licht te stappen zodat ze ons kan troosten. Om haar in onze armen te nemen en ons in onze armen te nemen en iedereen in elkaars armen in onze armen te nemen.

Malinconico creëert een queer en crip magisch-realistisch universum dat troost zoekt in een mistroostig landschap, lichtheid in donkerte.

Par Hasard

is een hybride collectie (van Mira Bryssinck, Fred Libert en Laura Vroom) die work-in-progress cureert, workshops organiseert en eigen projecten maakt. Het werk vertrekt altijd vanuit experiment, toegankelijkheid en verbinding. De performances A Pair Of Socks en ZET U onderzochten de rekbaarheid van empathie. Hierna startte Mira een vooronderzoek rond melancholie (met de steun van Fred) dat de aanloop vormde naar deze voorstelling. Malinconico werd op een horizontale manier gemaakt, de tekst is collectief tot stand gekomen, waarbij het hele team is uitgenodigd om bijdragen te leveren. Dit project wordt gedragen door kunstenaars en culturele werkers die niet alleen vanuit hun werk een gevoel voor melancholische poëzie hebben, maar ook de productielogica, representatie en welkomstcultuur in het theater in vraag willen stellen.

In Malinconico, five actors search for how their own melancholy can have a place on stage, and how it may also have a place outside it. Feelings are sought out, explored and imagined. Through a collective experience, which arose from a horizontal working process, something intimate is also shared outwardly, in the hope that it may also exist there.

Malinconico is een relaxed space - gecreëerd door: creatie en spel Dounia Mahammed - kostuums Elise Goedgezelschap - licht Ellie Bryce - geluid Fenna Maas - productionele opvolging Flo Delameilleure - dramaturgie Fred Libert - tolk Vlaamse Gebarentaal Kristien Desmettre - muziek, creatie en spel Laryssa Kim - creatie en spel Milan Vandierendonck - concept, creatie en spel Mira Bryssinck - scenografie Ruimtevaarders - creatie en eindregie Sara Lâm - zakelijke opvolging Stef Ampe - creatie en spel Zindzi Tillot Owusu

met dank aan Moya Michael en Staging Access - coproductie DE SINGEL, kunstencentrum BUDA en Kunstencentrum VIERNULVIER - met de steun van de Vlaamse Overheid, Moussem, De Stad Gent, Gouvernement, KOPERGIETERY, NTGent en Worspacebrussels
theater arsenaal do 21 maart om 20u15 Pay What You Can € 7 - 12 - 16 - *18* - 20 - 24 UiTPAS met kansentarief € 3,5
De voorstelling is meertalig, voornamelijk in het Engels. Er is boventiteling voorzien in het Engels en Nederlands. Malinconico is een relaxed performance. Dat houdt in dat we de voorstelling zo toegankelijk mogelijk maken. Voel je vrij om weg te gaan en terug te komen. Voel je vrij geluid te maken, met ons te zingen, te bewegen, te voelen wat je voelt.
duur nog onbekend

theater arsenaal

do 21.03.24 | 20:15
i.s.m. Cultuurcentrum Mechelen
theater arsenaal