ga verder naar de inhoud

TRIBUTE ALICE TOEN

ALICE TOEN, FRANÇOISE VANHECKE & JEAN VAN DER SCHUEREN

- GAST -

poëzie en zang Alice Toen sopraan Françoise Vanhecke gitaar Jean Van der Schueren lichtontwerp Cecile De Troyer

Op passie staat geen leeftijd. Alice Toen, geboren in 1924 en dus 100 in 2024, is nog steeds gedreven om op scène te staan. Ze is een inspirerende figuur voor velen van ons. Alice is niet alleen actief als actrice voor televisie, film en theater maar staat ook bekend als auteur en dramaturge van kinder- en jongerentheater, waarvoor ze bekroond werd met vele prijzen. Ze zingt en speelt gitaar en geniet nog steeds met volle teugen van het performen.

Alice Toen - Opening bar MMT 1956

Alice Toen was in 1956 (!) een van de oprichters van het Mechels Miniatuur Teater (MMT). Ze speelde er enkele rollen en eind jaren ’50 was ze ook directrice van het theater, vrij uniek voor een vrouw toen. Niet lang daarna zocht ze andere horizonten op. In 2011 vroeg toenmalig artistiek leider Michael De Cock haar om mee te spelen in Drie Zusters van Tsjechov.

Het werd een onvergetelijke voorstelling en tournee. En nu, in 2024, zijn we zeer blij en trots om haar 100ste verjaardag mee te kunnen vieren en Alice Toen opnieuw in ons huis te zien optreden.

Vorig seizoen brachten Alice Toen, muzikant Jean Van der Schueren en sopraan Françoise Vanhecke een paar fantastische concerten. Omdat het publiek het hartverwarmend vond en er vraag was naar meer, verwelkomen we hen graag in theater arsenaal. Ze brengen werk/teksten/liederen van o.a. Federico Garcia Lorca, Toon Hermans, Roel Richelieu Van Londersele, Jules de Corte, Manuel de Falla…

Alice Toen, Françoise Vanhecke en Jean Van der Schueren
Alice Toen
theater arsenaal zo 24 nov om 15u (namiddagvoorstelling) i.s.m. Cultuurcentrum Mechelen Pay What You Can € 7 - 12 - 16 - *18* - 20 - 24 UiTPAS Mechelen met kansentarief € 3,50
duur nog niet gekend taal Nederlands taaliconen ***

theater arsenaal

zo 24.11.24 | 15:00
i.s.m. Cultuurcentrum Mechelen
theater arsenaal