ga verder naar de inhoud

HET VLOT

- JONGEREN - 

In 2022-2023 legden we een bijzonder traject af met Mechelse jongeren

Met HET VLOT leerden theater arsenaal en DE MAAN Mechelse jongeren beter kennen, via workshops en gesprekken in scholen en jongerenorganisaties.

We gingen aan de slag met meer dan 100 jongeren uit 5 scholen en 5 jongerenorganisaties: BA Botaniek, TSM Campus Merode, BA Nekkerspoel, TSM, BA Stassart, J@M vzw, Overkop, Groep Intro, RADAR en VDAB opleiding lassen. Met BA Stassart werd wekelijks gewerkt met een groep jongeren. Met de organisaties in de vrije tijd werk(t)en we op maat. Dit onder (artistieke) begeleiding van Koen De Graeve, Joris Van den Brande, Femke Stallaert, Paul Contryn, Günther Lesage, Ayoub Sadik, Amina Iddrisu, Izzy L’Hamiti en Sven Roofthooft. 

Die gesprekken, ontmoetingen en workshops hebben ons heel wat inzichten bijgebracht en voor heel wat enthousiasme gezorgd. Samen bouwden we ook een écht vlot, dat we midden mei te water lieten en waarrond we een feestelijk moment organiseerden, met tekst, performance, dans, e.a.

Onze ontmoeting stopt niet na HET VLOT. In de toekomst willen we verder aan de slag met deze bijzondere ervaringen en enthousiaste jongeren. Een proces dat we, samen met de jongeren, stapsgewijs verderzetten.

Naast specifieke trajecten en projecten zoals HET VLOT, blijven we in 2023-2024 uiteraard ook schoolvoorstellingen aanbieden overdag. Jongeren zijn ook welkom op onze avondvoorstellingen, in klasverband of individueel. 
Bij elke productie voorzien we dynamische, digitale omkadering en helpen we leerkrachten en begeleiders om er een geslaagde theaterervaring van te maken

Een keuze maken in het aanbod, een blik achter de schermen, een babbel met de acteurs,... Met al je vragen en ideeën kan je terecht bij Lina

De voorbije jaren bouwden we onze jongerenwerking nog verder uit. Met aandacht voor jong/nieuw talent dat zich verder wil ontplooien, een aanbod dat jongeren nog meer aanspreekt en door een plek en sfeer te creëren waar jongeren zich thuisvoelen.