ga verder naar de inhoud

vind een buddy

Door allerlei (on)zichtbare drempels is het niet voor iedereen vanzelfsprekend om een voorstelling bij te wonen. We willen iedereen de kans geven om te genieten van ons aanbod, ook mensen die prikkelgevoelig zijn, een beperking hebben, in armoede leven, eenzaam zijn of andere moeilijkheden ervaren. 

buddywerking De Keeting en Pasform

De Keeting en Pasform zijn vaste partners van theater arsenaal bij de organisatie van het Cultuurcafé.

Hun buddywerking zit nog in een opstartfase. Van zodra de werking actief is, vind je hier meer informatie.

buddywerking Vier het Leven

Vier het Leven organiseert theater-, concert-, film- en museumbezoeken voor ouderen die niet meer alleen kunnen of willen gaan. Zij worden van deur tot deur begeleid door vrijwilligers om zo samen van cultuur te genieten.

Een initiatief van Cera en Cultuurvuur vzw, in samenwerking met Vier het Leven Nederland.

buddywerking KVG

BUDDY brengt mensen met een handicap in contact met een buddy, iemand die in zijn/haar vrije tijd deelneemt aan activiteiten en dit plezier wil delen met iemand met een handicap.

Dankzij BUDDY kunnen personen met een handicap meer participeren aan het maatschappelijk leven. Ze doen dit dankzij hun buddy die dezelfde interesse deelt en vrijwillig en met plezier mee op stap gaat. De buddy heeft een goed contact met een persoon met een handicap, wat zijn/haar beeldvorming over ‘handicap’ positief beïnvloedt.

Bij onze vrijetijds-BUDDY's gaat het om vriendschappen waar gelijkwaardigheid centraal staat. Het gaat om wat we gemeenschappelijk hebben. Geen zorg en betutteling, gewoon samen genieten van een leuke activiteit.

buddywerking Samen Inburgeren

Ben je anderstalig en wil je mensen leren kennen, je Nederlands oefenen en meedoen aan een culturele activiteit? Dan kan je buddy worden van een Mechelaar die Nederlands spreekt en jou hierbij helpt. Zo oefen je Nederlands en leer je culturele plekken in Mechelen kennen. En jouw buddy leer bij over jouw interesses en cultuur.

Sluit samen met je buddy aan bij Cultuurcafé Mechelen en leer in één klap andere cultuurliefhebbers kennen.

Hopelijk heb je gevonden wat je zocht. Kijk anders nog eens bij 'je bezoek'.