ga verder naar de inhoud

CULTUURCAFÉ MECHELEN

- TOEGANKELIJK GENIETEN VAN CULTUUR - 

Een initiatief van De Keeting, Pasform, theater arsenaal, Zwemmen in Brak Water vzw en Begeleidingscentrum voor Personen met Autisme, in samenwerking met de culturele aanbieders in Mechelen.

Het Mechelse Cultuurcafé wil drempels wegwerken en ervoor zorgen dat iedereen kan genieten van kunst en cultuur. 

We spreken ongeveer één keer per maand in groep af om samen cultuur te beleven bij Mechelse cultuurhuizen. We babbelen vooraf of nadien met elkaar en soms ook met iemand van de kunstenaars, in een ongedwongen sfeer. 

Met specifieke vragen of noden houden we graag rekening.

Iedereen is heel welkom!
 

 

Heb je vragen of wil je graag deelnemen? Laat het ons weten.

  • Stuur een mailtje naar cultuurcafemechelen@outlook.com
  • Ga langs bij De Keeting - Kroonstraat 64, 2800 Mechelen
    op maandag, donderdag en vrijdag tussen 9u en 13u30 
  • Of bel naar Wito van De Keeting: T. 0492 26 10 85

Info over toegankelijkheid online gebundeld 

Bij je bezoek vind je alle praktische info om je reservatie en je bezoek aan het theater zo vlot en aangenaam mogelijk te laten verlopen. Ook bij de producties zelf geven we telkens wat extra info, bijvoorbeeld over de duur, of als er specifieke thema’s of scènes aan bod komen waarvoor sommige mensen gevoelig zouden kunnen zijn.

programma seizoen 23-24

INFOMOMENT CULTUURCAFÉ

- INFO + MUZIEK - 

wanneer do 26 oktober - 19u tot 21u
waar café arsenaal 
samenkomst om 18u30 in het café
duur 2 uur
prijs gratis

Tijdens het infomoment geven we meer uitleg over het programma en over hoe zo een activiteit in z’n werk gaat. We luisteren graag naar je noden en we helpen om zichtbare en onzichtbare drempels weg te werken. Tegelijk kan je met een drankje genieten van een streepje muziek van Heleen Destuyver.

lees meer

CULTUURCAFÉ: SCHEMER

- MUZIEKTHEATER -

wanneer za 18 november - 20u
waar Opera Antwerpen
vertrek met de bus om 18u15 
duur 1 uur 45 min 
prijs € 5 / bus is gratis

Samen met inwoners vanuit Gent, Antwerpen en Mechelen maakt regisseur Maja Westerveld een theatervoorstelling waarin een bruin café hun ontmoetingsplek wordt. Er wordt gezongen en gedanst, getreurd en gevierd. Deze voorstelling wordt gemaakt door professionele en niet-professionele theatermakers.

lees meer

CULTUURCAFÉ: SIMUL TERMINUS

- THEATER - 

wanneer ma 11 december - 14u
waar De Keeting
samenkomst om 13u30 aan de ingang
duur 1 uur 15 min
prijs gratis

Simul Terminus is een theaterstuk met een zeer herkenbare thematiek: eenzaamheid en ouder worden. In een regie van Pier De Kock. Deze voorstelling wordt speciaal voor het Cultuurcafé gespeeld in De Keeting. De nabijheid van het publiek zorgt voor een unieke theaterervaring.

lees meer

CULTUURCAFÉ: WAKE ME UP WHEN IT'S OVER

- COMEDY - 

wanneer vr 26 januari - 20u15
waar Stadsschouwburg Mechelen
samenkomst om 19u45 aan de ingang
duur 1 uur 45 min
prijs € 6

Alex Agnew is één van de bekendste stand-upcomedians van ons land. In deze comedyshow geeft hij het beste van zichzelf, zoals steeds grofgebekt. Wat hij er zelf over zegt: “Dit is wat je krijgt wanneer je een komiek twee jaar lang opsluit in zijn eigen hoofd!” Lachkrampen verzekerd!

lees meer

CULTUURCAFÉ: ALABAMA

- THEATER / DOCUMENTAIRE - 

wanneer do 8 februari - 13u30
waar theater arsenaal  
samenkomst om 13u in het café
duur 1 uur 20 min
prijs € 3,50

Fien Leysen treedt in de voetsporen van haar overleden vader, reporter Kris Leysen. In 1978 maakte hij een reportage voor de openbare omroep en kwam hij terecht in Alabama. Vijfenveertig jaar later trekt Fien, nu dezelfde leeftijd als haar vader toen, naar Alabama.

lees meer

CULTUURCAFÉ: CINEMA LUMIÈRE

- FILM -

wanneer vr 8 maart - 14u30
waar Cinema Lumière Mechelen
samenkomst om 14u aan de ingang
duur 1 uur 30 min
prijs € 2,30

Sinds twee jaar is Cinema Lumière een stadsbioscoop in de gerenoveerde Oude Stadsfeestzaal in Mechelen. Je kan er dagelijks genieten van de beste films in een prachtige zaal. Op vrijdag 8 maart gaan we naar Holy Rosita kijken, een hartverwarmende film over het leven van een jonge vrouw dat zich afspeelt in West-Vlaanderen. 

lees meer

CULTUURCAFÉ: COMPACT DISK DUMMIES

- MUZIEK - 

wanneer vr 19 april - 20u
waar De Roma Antwerpen
vertrek met de bus om 18u15 
duur nog niet gekend
prijs € 5 / bus is gratis

In 2012 wonnen de ze de Humo’s Rock Rally en sindsdien is hun succes niet meer gestopt. Ze stonden op podia van de grootste festivals in ons land en krijgen iedereen aan het dansen met hun elektronische popgeluiden en fantastische show.

lees meer

CULTUURCAFÉ: U, NU!

- THEATER / REVUE -

wanneer zo 12 mei - 15u
waar Theater De Moedertaal Mechelen
samenkomst om 14u30 aan de ingang
duur nog niet gekend
prijs € 2,50

In U, nu! neemt men het publiek mee naar de geschiedenis van de vrijetijdsgezelschappen van Mechelen. Verwacht je aan een bonte namiddag waar scènes uit hun rijkgevulde verleden opnieuw voor het voetlicht worden gebracht: scènes, sketches, liedjes, gedichten en anekdotes om mee te lachen en te huilen.

lees meer

CULTUURCAFÉ: KLEIN JOWANNEKE GAAT DOOD

- MUZIEKTHEATER -

wanneer wo 5 juni - 20u15
waar Stadsschouwburg - Keizerstraat 3, Mechelen
samenkomst om 19u45 aan de ingang
duur nog niet gekend
prijs € 3,50

Met deze legendarische succesvoorstelling nam theatermaker Johan Petit in 2008 afscheid van zijn jeugd. Vandaag, vijftien jaar later, voelt hij het opnieuw: het leven glipt hem door de vingers. Dat is heftig, dat is triest, maar zo is het nu eenmaal. Binnenkort wordt hij vijftig. En daarom, om het leven te vieren maakt hij een nieuwe voorstelling met dezelfde titel.

lees meer

In 2022 organiseerden we in Mechelen elke laatste vrijdag van de maand een Cultuurcafé. Culturele en sociale organisaties en cultuurliefhebbers gingen met elkaar in gesprek. Daaruit bleek dat een toneelvoorstelling of concert bijwonen, een expo bezoeken of naar de bioscoop gaan niet voor iedereen vanzelfsprekend is.

Begin 2023 stapten we af van de vaste timing van elke laatste vrijdag van de maand en stelden we met alle partners een boeiend en divers aanbod samen, met een gemiddelde van 1 à 2 activiteiten per maand.