ga verder naar de inhoud

CULTUURCAFÉ

TOEGANKELIJK GENIETEN VAN CULTUUR

- PARTICIPATIE - 

Een initiatief van De Keeting, Pasform, theater arsenaal, Zwemmen in Brak Water vzw en Begeleidingscentrum voor Personen met Autisme, in samenwerking met de culturele aanbieders in Mechelen.

In 2022 organiseerden we in Mechelen elke laatste vrijdag van de maand een Cultuurcafé. Culturele en sociale organisaties en cultuurliefhebbers gingen met elkaar in gesprek. Daaruit bleek dat een toneelvoorstelling of concert bijwonen, een expo bezoeken of naar de bioscoop gaan niet voor iedereen vanzelfsprekend is.

Cultuurcafé wil drempels wegwerken en ervoor zorgen dat iedereen kan genieten van kunst en cultuur. We spreken in groep af. We babbelen vooraf of nadien met elkaar en soms ook met iemand van de kunstenaars, in een ongedwongen sfeer. Met specifieke vragen of noden houden we graag rekening.

Begin 2023 stapten we af van de vaste timing van elke laatste vrijdag van de maand en stelden we met alle partners een boeiend en divers aanbod samen, met een gemiddelde van 1 à 2 activiteiten per maand. Dat zal ook zo zijn in het seizoen 2023-2024. Meer info volgt via De Keeting, Pasform, theater arsenaal en de Mechelse cultuurpartners die hieraan meewerken.


DEELNEMEN EN INSCHRIJVEN


INFO OVER TOEGANKELIJKHEID ONLINE GEBUNDELD

Bij je bezoek vind je alle praktische info om je reservatie en je bezoek aan het theater zo vlot en aangenaam mogelijk te laten verlopen. Ook bij de producties zelf geven we telkens wat extra info, bijvoorbeeld over de duur, of als er specifieke thema’s of scènes aan bod komen waarvoor sommige mensen gevoelig zouden kunnen zijn.