ga verder naar de inhoud

ON FIRE

SOCHA EN GASTEN I.S.M. THEATER ARSENAAL EN KVS

- OPNIEUW - 

van en met Vianney Adriaens, Tonic Mendi Jacobs, Marios Bellas, Amina Iddrisu, Arne Demets, Nina Castryck, Chris Joris, Zach Swagga, Abel Baeck, David Idrisov, Alix Konadu, Dieter Lambrechts, Jasper Vanhalle, Elke Gijsemans, Junior Mthombeni, Tom Kestens e.a.

SOCHA is een community van artistieke performers van alle generaties, culturen en disciplines. Thuisbasis: Mechelen. SOCHA is ook een scharniermoment in het artistieke parcours en het leven van bezielers Junior Mthombeni en Tom Kestens. Twee Mechelse, multidisciplinaire artiesten die hun sporen en naam verdiend hebben in de scene.

SOCHA gaat voor radicale eenheid. Oudstrijders en jongstrijders van de podiumkunsten geven elkaar bij SOCHA nieuwe energie. Op zoek naar onverwachte vormen, naar urgente verhalen, naar onontgonnen podiumterrein. Slam, hiphop, theater, literatuur, dans, beeldkunst, muziek… wij gaan voor een ambitieuze mix. Zoals in de straten van de nieuwe stad. Die stad komt in al zijn glorie, rauwheid en ongelijkheid binnen in ons werk.

Net zoals vorig seizoen presenteren SOCHA, theater arsenaal en KVS ook dit seizoen weer drie dynamische ON FIRE avonden. Multigetalenteerde performers en makers werken in onverwachte combinaties samen aan nieuw perspectief, nieuwe vormtaal en nieuwe verhalen. Uit die confrontatie wordt, met vallen en opstaan, iets nieuws geboren.

Volg SOCHA op facebook en kom als eerste meer te weten over de gasten, makers en performers van de volgende ON FIRE avonden!

ON FIRE #4

Bij ON FIRE #4 beuken opera en techno koortsig op elkaar in. Libretto’s worden rhymes. Nieuwe tijden dagen oude tijden uit. Het oudste klassieke repertoire transformeert, vibreert, en verstrengelt met de meest eigentijdse kunstvormen. En zo wordt Hannibal een remix, van dansers, van slammers, van sopranen en dj’s. SOCHA zoekt opnieuw naar de wrijving tussen wat is en wat kan. Deze keer samen met compagnon de route Michael De Cock. Samen zullen we grenzen overstijgen. Op zoek naar het verhaal dat resoneert doorheen tijden, mensen, landen en genres. Deze ON FIRE is een vooronderzoek, een labo van een week, waarvan jij als toeschouwer de laatste avond van die week mee mag beleven.

za 21 okt, 20u15
theater arsenaal

De voorbije jaren bouwden we onze jongerenwerking nog verder uit. Met aandacht voor jong/nieuw talent dat zich verder wil ontplooien, een aanbod dat jongeren nog meer aanspreekt en door een plek en sfeer te creëren waar jongeren zich thuisvoelen.

ON FIRE #1-2-3

Voor ON FIRE #1 gingen artiesten, muzikanten en performers aan de slag met teksten van Fikry El Azzouzi. Bij ON FIRE #2 nam hiphop het huis over. 

SOCHA zette voor ON FIRE #3 artiesten op het podium die weten hoe het voelt wanneer het noodlot toeslaat in het leven. Van de flarden van hun levens maakten ze nieuwe verhalen. Op zoek naar nieuwe dromen na het vechten, het vluchten en het toeklappen. Een avond vol krampachtige dans, bevlogen beats, luidkeelse stilte en introverte hiphop. Elke Gijsemans maakte opnieuw een levend beeldend decor. 

Op TAZ#23 bracht SOCHA een exclusief toonmoment annex concert en party. Het resultaat van een intense week zoeken, repeteren en maken. 

productie SOCHA - i.s.m. theater arsenaal en KVS
theater arsenaal za 21 okt + za 16 dec + za 20 april Pay What You Can € 3 - 6 - *9* - 12- 15
duur +- 90 min

theater arsenaal

za 21.10.23 | 20:15
theater arsenaal

za 16.12.23 | 20:15
theater arsenaal

za 20.04.24 | 20:15
theater arsenaal

andere locaties

ma 31.07.23 | 19:00
+ afterparty
TAZ#2023 Oostende / Spoor 2

ma 31.07.23 | 21:00
+ afterparty
TAZ#2023 Oostende / Spoor 2