ga verder naar de inhoud

THERE NEVER WAS A BOX (MATER II)

FEMKE VAN DER STEEN EN TRISTAN FEYTEN

- TE GAST - 

regie/concept Femke Van der Steen spel Tristan Feyten, Noa Tambwe Kabati en Ramon Mahieu live muziek Jolan Decaestecker / Empty Apartments

There Never Was a Box is het vervolg op Mater (was te zien op OUTSIDE IN in voorjaar 2022) en wordt het tweede deel van Femke Van der Steens ‘Matertrilogie’. De voorstelling is deel van het Eigen Kweektraject 2023 voor Vlaams-Brabant.

There Never Was a Box is een nondualistisch overgangsritueel van zowel vijf mannelijke spelers en een muzikant om op zoek te gaan naar wat een gezonde vorm van (hun) mannelijkheid zou kunnen zijn, als van schrijfster en regisseur Femke Van der Steen om van mannen te kunnen houden. Op een dansante, bombastische, speelse wijze verkennen ze wat het betekent om je (als man) te identificeren, en welke gevolgen dat kan hebben voor zij die dat niet doen.

There Never Was a Box is een tragikomische, poëtische herinterpretatie van oude verhalen en verbindt op humoristische, brutale wijze het aloude met het hypermoderne en futuristische. Met tekst, live elektronische muziek, futuristische kostuums, beweging en grote abstracte poppen, worden linken gelegd tussen het goddelijke, spirituele, fysische, politieke en psychologische en nagedacht over alternatieve toekomstbeelden.

Femke Van der Steen studeerde in 2022 af met haar veelbesproken mastervoorstelling Mater, die in de zomer van 2022 te zien was op TAZ. Tristan Feyten studeerde samen met haar op LUCA en het duo won, samen met twee andere collega’s (Stan Martens en Runa Robbroeckx), de Boze Wolfprijs voor Beste Aanstormende Talent voor Tristans afstudeervoorstelling OVER/\HERE. Voor There Never Was a Box slaan Tristan en Femke de handen opnieuw in elkaar in een gemeenschappelijke zoektocht naar en interesse voor het ontmantelen en in vraag stellen van identiteit en de inclusie van de man binnen feminisme.

OUTSIDE IN

OUTSIDE IN is ondertussen al een vaste waarde geworden in ons aanbod. 

Een work in progress festival waar jonge makers een eerste glimp van hun artistieke proces aan het publiek kunnen tonen. 

Zowel voor de makers als het publiek is dit een spannend avontuur. 

lees meer

Eigen Kweek

Een project voor regionale talentontwikkeling van nieuwe podiumkunstenaars én aspirant zakelijk leiders.

lees meer
onderzoek en tekst Femke Van der Steen en Tristan Feyten - scenografie en lichtontwerp Femke Van der Steen, Lars Uten en Tristan Feyten - dramaturgie Sarah Eisa - kostuum Zazie Bakos - techniek Lars Uten - zakelijke leiding Soukaïna Bennani - zakelijke ondersteuning Trappelend Talent - met de steun van Eigen Kweek, Het nieuwstedelijk, theater arsenaal, FroeFroe en Zuidpool - met de steun van de Tax Shelter van de Belgische federale overheid
theater arsenaal di 12 dec om 20u15 Pay What You Can € 7 - 12 - 16 - *18* - 20 - 24 UiTPAS met kansentarief € 3,5
duur nog niet gekend

theater arsenaal

di 12.12.23 | 20:15
i.s.m. Cultuurcentrum Mechelen
theater arsenaal